Najbitnije je da dijete nema strah od te velike tablice pune podataka jer ona kad se malo pojednostavi i nema toliko puno za naučiti napamet..
Najbolje je koncentrirati se svaki dan na jedan dio tablice i onda njega uvježbavati. Također mu možete na nakom velikom papiru na kojem je tablica pobojati one umnoške koje je savladao tako da vidi kako se ta tablica smanjuje.
I odmah možete prvi dan pobojati cijeli dio tablice od dijagonale prema dolje ili od dijagonale prema dolje jer se umnošci ponavljaju (jer npr 5*6 isto kao i 6*5).
Zatim zaključite kako već zna i koliko je broj*1
i sad možete pobojati i cijelu tu kolonu!
E sad si uzmite odmor jer ste već veliki dio tablice eliminirali!

Neka se on osjeća dobro i uspješno, a za to vrijeme dok savladavate tu tablicu neka koristi za svakodnevno rješavanje zadataka "šalabahter", da se ne osjeća neuspješnim ako ne zna
Sljedeći korak je množenje s 10! Uvijek ga pitajte što primjećuje kako izgledaju ti umnošci..
I sad i tu kolonu možete pobojati tj. eliminirati!
Zatim dolazi množenje brojem 2. To je zbrajanje broja samim sobom. Uvježbavajte to i kad uvježbate eliminirajte i tu kolonu.
Kod množenja brojem 5 navedite ga na zaključak kako je broj*5 isto kao da broj množim s 10 i podijelim s 2.
Tu nemojte požurivati jer možda mu nije tako jednostavno u glavi podijeliti s 2 veće brojeve
npr kako bi dobio umnožak brojeva 5 * 7 računa 10 * 7 = 70 pa 70:2 = 35
Kad to uvježbate pobojajte i tu kolonu. Sad se već tablica poprilično smanjila

E sad kad slijede ti brojevi koji stvaraju probleme

ja moram reci da nastavak slijedi (na poslu sam i gužva mi je, pa nemam baš vremena

)
Inače, naravno, ne znam kako inače sin stoji s matematikom, pa je dosta teško ovako samo davati savjete, no kako sam radila u školi kao prof. matematike znam da je najbitnije da se osjeća dobro. (Inače, meni treba par trenutaka da smislim koliko je 7*8

)