Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Rujan 07, 2010, 10:46:08
Forum Pomoć Traži Prijava Registracija
Novosti: www.budenje.hr
Forum za razumijevanje hiperaktivnih sanjara i ADHD-a

+  My Community
|-+  Hiperaktivni sanjari i ADHD
| |-+  Gradovi - iskustva
| | |-+  OSIJEK
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] Ispis
Autor Tema: OSIJEK  (Posjeta: 1745 )
karaka
Novi član
*

« Odgovor #15 : Veljača 04, 2010, 11:30:45 »

Rad s djecom s posebnim potrebama (ADHD)

Skraćenica ADHD dolazi od engleskog izraza Attention Deficit Hyperactivity Disorder (pomanjkanje pozornosti/hiperaktivni poremećaj)

Za dijagnosticiranje ADHD-a treba biti prisutno barem šest simptoma pomanjkanja pozornosti, ili barem šest simptoma hiperaktivnosti i impulzivnosti.

Simptomi

* pomanjkanje pozornosti, hiperaktivnost ili impulzivnost traje najmanje šest mjeseci i u neskladu je s razvojnim stupnjem
    * neki simptomi postojali su prije 7. godine života
    * neka oštećenja, kao posljedica simptoma, očituju se u dvije ili više òkolina ( npr. kućna, školska, radna )
    * postoje jasni dokazi značajnog oštećenja socijalnog, akademskog ili radnog funkcioniranja

2. Koja djeca imaju pravo na asistenta u nastavi?

Ona djeca koja imaju dijagnosticiran ADHD te posjeduju Rješenje Komisije za utvrđivanje primjerenog modela školovanja hiperaktivne djece osnovnoškolske dobi.

3. Tko izdaje rješenja za dodjelu asistenta u nastavi?

Izdavanje Rješenja u nadležnosti je Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje, Josipa Jurja Strossmayera 6, Osijek.
Evidentirano
mucgoghy
Član junior
**

« Odgovor #16 : Svibanj 27, 2010, 02:54:05 »

Bok Osječani!
Zanima me kako je na terapijskom jahanju koje je samo za hiperaktivce?
Mi smo u Zagrebu,a sin(Cool ide u redovnu školu jahanja na hipodromu i na terapijsko u Veliku Goricu u udrugu Hiron. Emotivno se vezao za konje,grli i ljubi,a i oni njega.
Teže mu ide sedlanje i postavljanje ulara,ali polako će i to savladati.Sve te trakice i vezice su mu misterij iako su mu sto puta sve pokazali.Kao i vezanje cipela Neodlučan.
Da smo bar bliže Osijeku pa da svratimo.....
Evidentirano
Dada
Novi član
*

« Odgovor #17 : Srpanj 22, 2010, 06:20:54 »

Vise o TJ i iskustvima u radu s djecom s ADHD kao i drugim dijagnozama mozete naci na
www.terapijsko-jahanje.com

Lijep pozdrav Hironu i MOGU  Smješko
Evidentirano
pjevacica
Član junior
**

« Odgovor #18 : Kolovoz 01, 2010, 09:26:13 »

Meni je sedljanje isto bilo malo tesko na pocetku ali se s vremenom zaista v eze za konje i savlada tehnika.Ja sam jahala u Montesory skoli kju sam pohadjala i na Zapresicu u Trajbaru .To je odlicno i za savladavanje discipline i rijesavanje straha te smiruje. Smješko Smješko To je ko stvoreno za hiperaktivne sanjare.
Evidentirano
 Str: 1 [2] Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!